Wat gaat de tijd toch snel, alweer een jaar voorbij. We kijken even terug op onze optredens van 2017. Als eerste hadden we een optreden op Texel op zondag 26 februari, waar op verschillende locaties optredens van koren waren. We gingen met de auto naar den Helder om vandaar met de boot de overtocht te maken. Op Texel aangekomen stonden er vele bussen klaar om de koorleden naar de plaats van bestemming te brengen. Het was echt een schoolreisjes gevoel, de stemming onderweg  was dan ook erg gezellig. Er waren 15 koren uitgenodigd verdeeld over 6 locaties. Het ESGMkoor zong in “Restaurant Eigeweis” een mooie locatie. Het koor Wenen in Holland zong daar ook, onder leiding van Giancarlo wisselden we elkaar af. Tussendoor was er nog gelegenheid om naar andere koren te kijken. Het was een leuke dag voor herhaling vatbaar. 3 juli zongen we als vanouds weer bij café Mereboer, het weer werkte mee dus weer een vol terras met publiek daar zien we de fans van het Esgmkoor, zoals altijd weer trouw aanwezig. 21 augustus ons jaarlijks optreden bij het kerkje van Groet. Ook daar waren de weergoden ons gunstig gezind en was er genoeg publiek aanwezig. Zondag 1 oktober ”Alkmaar zingt” het bleef maar net aan droog. Ook daar zongen we in combinatie met Wenen in Holland wat altijd heel gezellig is.

Na afloop togen we naar het Canadaplein om met de andere koren een aantal liedjes te zingen. 4 november Muziek Instuif Schoorl in De Blinkerd. De middag werd geopend door Cees Oud die samen met Erna Roosloot een optreden verzorgden. Daarna mochten wij het ESGMkoor het publiek vermaken en dat lukte prima. De Rythmicsband sloot de middag/avond af met gezellige muziek. Het jaar 2017 sloten we af met 3 Kerstoptredens. 9 december in Alkmaar in de oude stad, hoewel het al dagen slecht weer was boften wij die avond en was het droog. Het winkelend publiek genoot van onze mooie liedjes. 16 dec. Naar Hoog Duinen waar we regelmatig een Kerstoptreden mogen verzorgen, het geeft altijd een voldaan gevoel om daar voor de bewoners te zingen. Op zaterdag 23 dec. weer een buiten optreden nu in het centrum van Schoorl ook daar bleef het droog en was er veel publiek. We kunnen dan ook zeggen dat het leuk was om voor eigen publiek te zingen. Op naar 2018 wat een bijzonder jaar voor ons koor gaat worden wij bestaan dan 20 jaar en dat gaan we vieren met een Korenfestival, de datum daarvoor staat al gepland in de agenda van De Blinkerd en van het koor en dat is 14 oktober. Ik wens alle koorleden en onze dirigent Giancarlo een muzikaal en gezond 2018 toe met veel zangplezier.

Groetjes Lida.