En dan is er alweer een jaar voorbij en kijken we terug op wat we hebben we beleefd met het ESGmkoor. We begonnen het jaar met het Lotto uitje van Corrie Floor. Dat bracht ons in Warmenhuizen waar we de studio indoken om muziek te maken. We maakten kennis met verschillende instrumenten en onder het genot van een hapje en een drankje hadden we een gezellige middag met elkaar. Op 24 april waren we welkom bij Café Mereboer om te zingen en deel te nemen aan het buffet. Het was prachtig weer dat hadden we niet verwacht, want we zongen binnen, daarom was er wat minder publiek. Het betekende wel dat we in de pauze en met het eten lekker buiten konden zitten. 2 juli waren we weer bij Mereboer om te zingen, traditie getrouw staan wij daar tijdens de eerste braderie van het seizoen. Ook toen troffen we mooi weer. Maandag 27 aug. waren we weer in Groet, ook daar zijn we elk jaar zo aan het eind van het seizoen om te zingen bij het Kerkje tijdens de braderie. We hielden het net nog droog want aan het einde van ons tweede set begon het erg te dreigen maar uiteindelijk bleef het daarbij. Zondag 30 sept. Een optreden bij café Halfweg in Burgerbrug het weer viel mee het publiek kon nog lekker op het terras zitten.

Zondag 14 oktober vierde het ESGMkoor haar 20 jarig bestaan met een Korenfestival. Er waren 3 koren uitgenodigd waaronder 2 koren van Henk Bakker nl. Het Schlagerkoor en het Retrokoor, uit Obdam kwamen De Landlubbers. Het was een leuke middag en erg gezellig met aan het einde muziek van Lemongrass en eten van De Blinkerd. Op 10 nov. Zongen we in Zorgcentrum Heemswijk voor een volle zaal en zagen de bewoners genieten. Dat doet altijd weer goed en geeft een voldaan gevoel.

Vrijdag 30 nov. Op naar Heemskerk waar we eerst een half uur in de file belanden voor we op de Castle Christmas Fair aankwamen gelukkig wel op tijd van huis gegaan. We zongen achter in de kasteeltuin en hadden genoeg publiek die naar ons kwamen luisteren er was een fijne sfeer. Zaterdag 15 dec. Zong het koor bij tuincentrum Schoutenbos helaas was er niet zoveel publiek maar er werd goed gezongen door het koor. Zaterdag 29 dec. Werd het jaar afgesloten met een optreden in het centrum van Schoorl. Al met al kunnen we weer terug kijken op een mooi zangjaar. Ik wens alle koorleden en dirigent Giancarlo een gezond en muzikaal 2019. Er staan weer mooie optredens op het programma daar kijken we weer naar uit.

Groetjes Lida.