Bij de eerste oefenavond van het ESGM, afgelopen maandag, werd stilgestaan bij het afscheid van Willem Butter als voorzitter van ons bestuur. Begonnen als koorlid van het eerste uur, net als ondergetekende, met een zangcursus in de Oorsprong, onder leiding van Henk Bakker. Steeds meer Schoorlaars wilden meezingen, daar moest structuur in gebracht worden. Willem liep daar niet weg, integendeel. Met zijn grote ervaring op organisatorisch gebeid was hij de geknipte man om in het bestuur mee te doen. Dit heeft hij vele jaren gedaan, oplossingen gezocht voor elk probleem. Maar ook aan vele leuke gebeurtenissen heeft Willem meegewerkt, barbecues geregeld, busritten naar optredens, puzzeltochten bedenken en uitzetten, oud-hollandsche spelletjes laten komen en dit weer in goede banen leiden voor de koorleden, bij korenfestivals de uitwerking op het toneel regelen, ja, het is teveel om op te noemen. Voor mijzelf had ik veel aan Willem en Truus, bijna elke week zat ik wel aan de koffie, op weg van mijn werk uit Alkmaar naar Warmenhuizen, even overleggen over het een of ander. Bij Willem kon je altijd terecht met vragen over Schoorl, de mensen, hoe zullen we dingen oplossen. Gelukkig blijft Willem wel betrokken als lid van het koor, en heeft hij zijn medewerking toegezegd als er wat geregeld moet worden. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Dieneke Rietveld.