Voor de tweede keer was Het ESGM door Bergens Harmonie gevraagd om een gezamenlijke Kerst Zing-in te houden, net als vorig jaar. We beginnen al op tijd met repeteren want we willen natuurlijk goed voor de dag komen. Zaterdag 12 december was de gezamenlijke repetitie met De Harmonie en kwamen er een paar knelpuntjes aan bod die we even goed doornamen. Op zondag 20 december was het zover, de spanning stijgt, zal het weer goed gaan ? Het concert werd geopend door Marijke van de Harmonie die allen welkom heette in de bijna volle kerk.

We openden gezamenlijk met “Stille Nacht”. Daarna was de Harmonie aan zet met “Christmas Flourishes”. Als samenzang met het publiek werd “Komt allen tezamen”gezongen waarna wij de Kerstmedley van Andre v. Duin zongen. Hoewel de medley niet zo bekend is en je het niet verwacht van een komiek heeft Andre meerdere mooie liedjes op zijn repertoire en daar valt deze medley zeker onder.

De Bergens Harmonie vervolgde met “Hallelujah” dat solo werd gezongen door Linda van de Harmonie. Linda van de Bergens Harmonie maakte de “Nutcracker” veel indruk op het publiek. Gezamenlijk deden we de Nederlandse versie van “Drummer Boy”, zo werd er afwisselend gezongen en gespeeld.

We eindigden ons optreden weer gezamenlijk, Harmonie, koor en publiek met de Nederlandse versie van “Happy Christmas”, dan heet het “Ik droom van een Kerstfeest”

Na afloop kregen we veel complimenten. De reactie dat iemand hier een echt Kerstgevoel van heeft gekregen, is precies wat we het publiek mee wilden geven. Wij danken de Harmonie voor de samenwerking en het publiek voor hun komst. Wij wensen allen Fijne Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar.

Bekijk de video