Op zondag 7 juni deed het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor voor het eerst mee aan het festival “Van dorp tot Kust” Het festival word georganiseerd door De Skulpers een shantykoor uit Castricum. De dag begon goed want het weer werkte mee, niet te warm en niet te koud de zon scheen en dat maakte dat wij die dag met goede zin vertrokken naar Bakkum. We konden bij Johanna’s Hof parkeren en vandaar vertrokken we met een pendelbus naar het strand waar we om 12.30 uur ons eerste optreden hadden. We starten daar als eerste, de aanwezigheid van publiek liet nog iets te wensen over, maar een goed begin om er in te komen, we zongen o.a. “De oude muzikant” en “De Italiaan” en hadden lekker gezongen.

Van het strand vertrokken we weer naar “De Hoep” waar ons tweede optreden was. We moesten door de Hoep heen en aan de achterkant lekker in het zonnetje zat het publiek al naar de “Dames in het groen”te luisteren ook wij hadden tijd om ervan te genieten. Ook werd ik daar nog geintervieuwd door Radio Castricum waar ik rechtstreeks in de uitzending wat over ons koor en de optredens mocht vertellen. Om 14.30 uur stonden we klaar en was het onze beurt om het publiek te vermaken. Ons repertoire varieert van luister tot meezing liedjes zoals “Elke Roos ” en “Het Dondert en het bliksemt” waarmee we eindigden en het publiek lekker meedeed, het was genieten.

Op naar onze derde locatie “Camping Bakkum” daar is in het duingebied een klein buiten theater (koepeltje) waar ons optreden plaats vond. ESGM in Theater De PanOm 16.00 uur waren wij aan de beurt. We openden met “Rood zijn de rozen” een lekkere meedeiner waarna we voor het eerst het lied “Top of the World” zongen. We eindigden dit optreden met een toepasselijke afsluiter “Laat de zon in je hart” dat lied maakt iedereen blij en vrolijk. Het was een heerlijke dag waar we met veel plezier op terug kunnen kijken. We danken De Skulpers voor de geweldige dag die door hen zo goed was georganiseerd en wie weet tot de volgende keer.

Lida Meijne.

De Skulpers

De Skulpers hadden het fantastisch georganiseerd.

Optreden in het koepeltje

Optreden in het buitentheather, het ‘koepeltje’.