Giancarlo Romita

Onze dirigent

 

Giancarlo Romita is dirigent bij het Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor sinds 2006. Zoals zijn naam al doet vermoeden is hij geboren in Italië.Om precies te zijn in Modugno aan de Adriatische kust van Zuid-Italië.

Tot 1982 verbleef hij veel in het buitenland en speelde daar bij diverse bands. Hij ontmoette zijn Nederlandse vrouw toen hij in Zwitserland bij een Zwitserse band speelde en in november 1984 ging hij met haar mee naar Broek op Langedijk waar hij nu nog steeds woont. Inmiddels getrouwd en twee kinderen. Hij vond snel werk als zanger/musicus en na een jaar had hij zijn eerste LP gemaakt.

Giancarlo werd door Henk Bakker geattendeerd op de vacature die spoedig zou ontstaan bij het ESGM. De advertentie verscheen in de krant, Giancarlo reageerde en na twee gesprekken met het bestuur was het rond.  Giancarlo volgt Henk op als dirigent/arrangeur van het ESGM.

Hij heeft als doel het beste uit de mensen te halen op zanggebied, heeft diverse koorarragementen gemaakt en met veel professionele artiesten gewerkt zoals Tim Immers en Marco Borsato, tekstschrijver was hij o.a. voor Wolter Kroes en Petra Berger. Het werken met ons amateurs ziet hij als een uitdaging, met groot enthousiasme weet hij het beste uit de koorleden te halen.

Giancarlo heeft ook voor Andrea Bocelli geschreven, zie onderstaand artikel uit het N.H.D van 29-10-2013. Het ESGM is er trots op dat de zo talentvolle Giancarlo hun dirigent is.

Giancarlo zingt ‘Amore Amore’ (2015)

Giancarlo heeft het lied ‘Amore Amore’ geschreven voor de Nederlandse film ‘De Toscaanse Bruiloft’.

Amore Amore

door Giancarlo Romita | De Toscaanse Bruiloft

Nostalgie

In 2003 was Giancarlo op TV en werd hij bewonderd door presentatrice Loes Luca. Loes interviewde Giancarlo in verband met het lied “Turiddu”, gezongen door Arwin Kluft op het Nationale Songfestival in 2003, waarvan Giancarlo de tekst geschreven heeft. Bekijk hieronder het hilarische filmpje!