Zondag 13 januari 2013. Op naar het Berdos Giganten voetbaltoernooi, georganiseerd voor de bewoners van Midgard en Scorlewald, daaraan vast een Korenfestival georganiseerd door Het Bergerveerhuiskoor. Ook wij van het ESGM waren daar voor uitgenodigd, helaas was onze dirigent verhinderd. Maar ons koorlid Roald Dreijer was bereid het spreekwoordelijke stokje over te nemen, zodat wij toch aan dit festival konden meedoen. De middag was zeer gevarieerd,

Het Bergerveerhuis opende de middag en meteen was er al een gezellige sfeer.

Daarna waren wij aan de beurt we opende met “Foxie Foxtrot” van Nico Haak een lekkere meezinger, daarna “Als je Lacht” van Jan Smit en nog een aantal lekkere meezingers, als laatste lied zetten we Bella Italia in, ook die werd door iedereen enthousiast meegezongen.

Na ons kwam het kinderkoor De Bavokids die heel mooie liedjes ten gehore brachten, met hun kinderstemmetjes wisten ze de zaal stil te krijgen.

“Tot de laatste druppel”, heet het koor uit Petten dat daarna het publiek wist te vermaken met gezellige liedjes.

Daarna kwamen de verschillende koren in dezelfde volgorde terug met een tweede set, wij openden met “Boom boom bailando”, en nieuw op ons repertoire een lied van Sieneke, met de titel Vita Bella een lekker vlot liedje, na nog een paar nummers eindigden we met het nummer,

Laat de zon in je hart van Rene Schuurman, daar word iedereen echt vrolijk van, dus een goede afsluiter en veel complimenten over ons optreden, Roald kon tevreden zijn.

Nadat alle koren hun tweede set hadden gezongen kwamen alle koren op het podium samen om “Het kleine cafe aan de haven” te zingen, prachtig om te horen als bijna honderd man/vrouw dat samen zingen, mede gedirigeerd door een van de Giganten. Inmiddels waren de lootjes verkocht en kon de prijsverloting beginnen, vele koorleden gingen met een prijs naar huis en zo niet, het was voor een goed doel.

Evenals de opbrengst van de zuur- en boerenkool maaltijd die na afloop kon worden genuttigd en heerlijk smaakte.

Het was een mooie afsluiter van een fantastisch gezellige middag. Tussen de verloting en de maaltijd door werden De Giganten op het podium geroepen en met een mooie beker in het zonnetje gezet. Wij danken het Bergerveerhuiskoor voor de uitnodiging en de hartelijke ontvangst, wij hebben enorm genoten.

Het Bergerveerhuis

Het Bergerveerhuis koor opende de middag.

De Bavokids

De prachtige kinderstemmen van de Bavokids.

Tot De Laatste Druppel

Het ‘Tot De Laatste Druppel’ koor uit Petten.

Het ESGM

Het ‘Eerste Schoorls Gemengd Mannenkoor’ bedankt De Giganten.