Zondagmiddag 23 februari vond het optreden van Het ESGM met Skotwal plaats. Wat hadden we ernaar uitgezien en veel geoefend en dan is het eindelijk zover. Een goed gevulde zaal maakte dat we redelijk ontspannen stonden opgesteld klaar om onze beste liedjes voor de pauze te zingen. De middag werd geopend met een welkomstwoord van onze voorzitter Willem Butter, waarna hij het woord gaf aan Lida Meijne die de liedjes in blokjes van 3 aankondigde. We begonnen met het nr. Foxi Foxtrot en via Rood zijn de rozen naar Bella italia . Van Italie naar Frankrijk waar in Parijs “De Oude muzikant” van Ben Cramer in Parijs op zijn accordeon speelde en terugdacht aan de tijd dat hij nog beroemd was. We gingen over naar Engelstalig met “Teach Your Children” en weer naar Nederland voor “Tulpen uit Amsterdam” .

Van de tulpen naar “The Rose” van Bette Midler een prachtig luisterlied, waarna we vrolijk over gingen op Laat de zon in je hart en Que Sera . Het laatst blokje van 3 werd begonnen met een lied van Frans Bauer en Marianne Weber op de muziek van “Country Roads” van John Denver met een Nederlandse tekst en dan heet het “Elke roos” . Daarna gingen we naar “Droomland” om af te sluiten met een spetterend nummer van Guus Meeuwis, “Het Dondert en het bliksemt” . De zaal klapte uitbundig mee, een prachtig einde. Maar toch niet helemaal, Lida had nog een muzikale verrassing beloofd. Ze vertelde dat Giancarlo niet alleen goed 3 koren kan leiden maar ook nog een goed tekstschrijver is. We wisten al dat hij liedjes had geschreven voor o.a. Marco Borsato, Wolter Kroes en Petra Berger om er maar een paar te noemen. Eind vorig jaar kwam er niemand minder dan Andrea Bocelli bij, waarvoor hij het nummer “Ma Dove Sei” schreef, door Bocelli gezongen en gebruikt in een italiaanse film over de violist Paganini. Nog mooier werd het dit jaar toen hij 2 liedjes voor De Nederlandse film “De Toscaanse bruiloft” schreef en ook nog de muziek componeerde. Een van de liedjes werd deze middag als verassing door hem, voor het publiek gezongen en het heet “Amore”. Ook al versta je geen Italiaans, het klinkt heel vrolijk, zowel het publiek als het koor was blij verrast, wat zijn we trots op hem. Hij kreeg terecht een daverend applaus.

Luister naar Giancarlo Romita’s lied “Amore Amore”

 

 

Skotwal

Ja dat is toch echt een belevenis ze gebruiken Country songs en schrijven daar zelf West-Friese teksten op zoals “Moin vriend droevighoid”,  “Als ik zegge zou” en “Ik most maar d r s gaan” , om er maar eens een paar te noemen. Tussendoor gooien ze er dan nog een portie droge humor in en je hebt een geweldige middag. Als het publiek denkt, het kan niet mooier gaan de gordijnen open en staat het ESGM daar, of ze zo uit De Nachtwacht zijn gestapt vertelde iemand uit het publiek. De titel van Skotwal op de posters was Once upon a time in West Friesland en werd op dat moment ingezet. Wat maakte het ESGM een goede indruk op het publiek toen ze daar hun aandeel in meezongen. Vol vuur werd het volgende lied gezongen, de titel “Liefdesvuur”. En op de song “For the good times” maakte Skotwal het lied “Toegift”, maar dat was het niet er kwam nog meer. Op een hek en als laatste “Koeteldekoet” wat in het West-Fries zoiets betekent als ‘saggies an’, de stadse zeggen we doen het kalm aan. Het werd een daverend slot waarbij het “Noh joh koik rs an” refrein meerdere keren werd herhaald en met klappen werd begeleid. Na afloop was er gelegenheid om aan de Skotwal maaltijd deel te nemen voor hen die daarvoor hadden gereserveerd. De complimenten voor Rick van De Blinkerd die dit met zijn team zo smakelijk had bereid. Veel complimenten daarvoor, het smaakte heerlijk. Tijdens het tafelen kreeg het ESGM en Skotwal ook veel complimenten over ons gezamenlijk optreden en daar zijn we natuurlijk erg blij mee. Want om met Skotwal te spreken dat moet ‘naggeres’, schreven ze op hun facebook pagina. Meer info over Skotwal op www.skotwal.nl.