Op zaterdag 23 januari togen we naar De Rekere in Alkmaar waar we een optreden hadden voor “Samen verder” een samenwerking van Het Rode Kruis en De Zonnebloem. Wij zongen daar twee keer 45 minuten op een mooi podium en het publiek genoot. Er werd ook nog een loterij gehouden er was een leuke sfeer dat maakt dat we van een geslaagd optreden konden spreken. Voor zondag 7 februari waren we uitgenodigd door “Het Bergerveerhuiskoor” voor een Korenfestival waar ook “The Limbeats” uit Limmen (een geweldig leuk koor) aan meewerkten in de pauze was een loterij. We genoten van de andere koren en hadden weer een ontzettend leuke middag.

Zaterdag 7 mei verzorgden we een optreden in Zorgcentrum “De Vleugels” in Alkmaar het was een warme dag dus best wel zonde om binnen te zijn. Maar als je dan de reactie van de bewoners ziet en er zelfs een traantje vloeit dan weet je weer dat je de bewoners er een groot plezier mee doet en dat geeft veel voldoening. Op maandag 4 juli traditie getrouw weer een optreden bij caf� Meereboer tijdens de braderie. We troffen het geweldig met het weer waardoor het terras weer helemaal vol zat, het is altijd weer een feestje om daar te zingen. Maandag 15 augustus Kerkje Groet ook daar al jarenlang een optreden en ook weer goed weer met weinig wind en een druk bezochte braderie, dus genoeg publiek aanwezig die van ons koor hebben genoten.

Zaterdag 10 december ons optreden voor “De Zonnebloem” in De Blinkerd onze thuishaven. Voor een mooi Kerstdecor zongen wij in de eerste set ons gewone repertoire en in de tweede set onze mooie kerstliedjes. Het nieuwe lied “Leise rieselt der snee” was voor ons koor de eerste keer en klonk prachtig. We zongen twee keer 40 minuten en het was een groot succes. Na afloop veel complimenten dus met een voldaan gevoel naar huis.

Zondag 11 december was ons tweede Kerstoptreden en wel bij Tuincentrum Schoutenbos, het was leuk om daar te zingen en voor herhaling vatbaar. Voor 2017 wens ik jullie allen een goede gezondheid en veel zangplezier met hopelijk weer leuke optredens.

Groetjes Lida.